Vrnjacka Banija – Elite Spa ( Serbia)

In data de 23 iunie anul curent, am fost invitat la o prezentare de stațiune, una deosebita, este vorba despre Vrnjačka Banja (Serbia). Evenimentul a avut loc In cadrul Ambasadei Republicii Serbia, din București și a fost susținut de Organizația de Turism Vrnjačka Banja.

La eveniment au participat personalitati precum: ambasadorul Republicii Serbia în România, E.S. Stefan Tomašević, primarul stațiunii Vrnjačka Banja, Boban Đurović, Minei Stanojević, director de marketing și relații publice al Organizației Turistice Vrnjačka Banja, Nikica Pantović, agenția de turism Spa Travel, Đorđe Makuljević, președintele Uniunii hotelierilor din Vrnjačka Banja.

Au mai participat si reprezentanții ai industriei ospitalității din Vrnjačka Banja: Ivan Đorić, directorul Hotelului Vrnjačke Terme; Tamara Šojić, director vânzări Hotel Tonanti; Milica Aritonović, manager Hotel Slatina; Vuk Vuković, propietarul agenției de turism VUK.

La eveniment au fost prezenti jurnalisti si manageri de agentii de turism din Romania. Amintim aici FIJET- Romania, TravelPro, Rabbit Media, Presedintele ANAT – dl. Dumitru Luca si bineinteles dl Adrian Voican – proprietarul  Bibi Touring, unul dintre cei mai mari promotori ai turismului romanesc .

Despre Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja este un oraș și un municipiu situat în districtul Raška din centrul Serbiei. Populația orașului este de 10.065 de locuitori, în timp ce populația municipiului este de 27.527 de locuitori.

Fiind situat într-un parc grozav plin de copaci cu case deosebit de fermecătoare, Vrnjačka Banja este cel mai celebru și mai popular oraș balnear din Serbia și, în același timp, un centru de recreere foarte atractiv. În jurul Vrnjačka Banja se află clădiri medievale protejate de UNESCO. Alte repere din apropiere includ prima curte a Arhiepiscopului Sârb, Mănăstirea Žiča și Mănăstirea Sopoćani, care datează ambele din secolul al XIII-lea, și Mănăstirea Studenica din secolul al XII-lea, toate situate în Valea râului Ibar.

Proprietățile terapeutice ale apei acestei stațiuni balneare erau deja bine cunoscute în vremurile vechilor romani – vizitatorii moderni s-au putut bucura de toate beneficiile unui complex balnear reglementat de mai bine de 150 de ani. Dintre cele șapte izvoare folosite atât pentru apă proaspătă de băut, cât și în scop terapeutic, se remarcă în special cea cu o temperatură a apei similară cu cea a corpului uman, fiind singurul astfel de izvor din Europa.

De asemenea, vizitatorii au la dispoziție o gamă largă de programe de wellness, precum și diverse forme de divertisment, Vrnjačka Banja oferă vizitatorilor săi un program cultural vibrant și divers pe tot parcursul anului, mai ales în sezonul turistic de vară. Hotelurile sunt numeroase și au piscine și săli de jocuri. În timpul iernii, este convenabil pentru schi pe Goč, la doar câțiva kilometri distanță. Vara, Vrnjačka Banja se transformă într-unul dintre cele mai mari centre culturale din Serbia: seri literare într-o bibliotecă a orașului, concerte clasice sub capitelurile coloanei și festivalul scenariului cinematografic. Restaurantele sunt adesea la limita unui curent de apă și oferă terase sub copacii parcului.

A transmis pentru dumneavoastră, Florin Albu, Tour.ist Magazin.

 

 

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *