Board-ul Federației Internaționale a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET) s-a reunit în județul Gorj

 

 

 

Comunicat de presă

Comitetul executiv al Federației Internaționale a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET) se află în județul Gorj până joi, 23 mai, la invitația Consiliului Județean Gorj și a Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuși”.

           Din delegația internațională fac parte: Tijani Haddad – președinte FIJET World și FIJET Tunisia, Mariana Rebic – secretar general FIJET World, Delal Atamdede – președintele FIJET Turcia, Mohamed Attia – președinte FIJET Egipt, Tina Cubrilo – președinte FIJET Croația, Ludmila Novacka – președinte FIJET Slovacia, Najib Senhadji – președinte FIJET Maroc, Ștefan Baciu – președinte FIJET România. Din delegație mai fac parte Traian Bădulescu, vicepreședinte FIJET România și purtător de cuvânt al ANAT (Asociația Națională a Agențiilor de Turism) România și Dan Anghelescu, secretar general al FIJET România. Comitetul Executiv FIJET World decide, anual, acordarea Oscarului pentru Turism, „Mărul de Aur”, trofeu care a revenit și mai multor destinații din România (Bucovina, Sibiu, rezervația Deltei Dunării, Târgu Jiu, Oradea și Timișoara).

          Revenirea prestigioasei organizații internaționale la Târgu Jiu este legată, pe lângă invitația făcută de autoritățile județene, și de împlinirea a 10 ani de când orașul Târgu Jiu a câștigat „Mărul de Aur”.

          În cadrul reuniunii board-ului internațional al FIJET, găzduit de ”Rânca Ski Resort” din stațiunea Rânca, a fost anunțată Academia tinerilor jurnaliști, care va fi găzduită de Bratislava, între 16 și 22 iunie și s-a discutat despre următorul congres mondial FIJET, care va avea loc în luna octombrie a acestui an. Reprezentanții români au propus dezvoltarea proiectului anual ”Top 10 destinații”, inițiat de FIJET Romania, pentru fiecare țară cu asociație afiliată la FIJET. Astfel, turiștii din toate țările vor fi la curent cu destinații recomandate de către jurnaliști și scriitori de turism, în urma voturilor fiecărei organizații.

        Despre Târgu Jiu ca „destinație cultural – turistică unicat” se va vorbi miercuri, 22 mai, la ora 11.00, la Masa Tăcerii, unde vor fi prezentate atât evoluția turismului în Gorj în ultimii ani, cât și principalele direcții de acțiune pentru viitor.

       Oaspeții străini vor vizita principalele obiective turistice gorjene, dar se vor familiariza cu bogăția tezaurului artistic și tradițional gorjenesc, într-un program organizat de instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Gorj: Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” și Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, alături de Agenția „Gorj Turism” și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului „Acasă la Brâncuși”.

Despre Clubul Presei de Turism – FIJET Romania

Înfiinţat în 2007, Clubul Presei de Turism – FIJET România este organizația românească afiliată la Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism / Fédération Internationale des Journalistes et Ecrivains du Tourisme (FIJET). Clubul Presei de Turism – FIJET România este format din jurnalişti profesionişti din presa scrisă, radio şi televiziune care înţeleg nevoile şi cerinţele membrilor asociaţiei şi colegilor. Obiectivul permanent este de a oferi cele mai bune şi cele mai profesioniste servicii pentru toţi membrii.

Fiind o organizaţie profesională, FIJET România oferă sprijin pentru jurnaliştii membri în organizarea de călătorii şi documentarea pentru întocmirea materialelor, şi chiar cu introducerea acestor articole în respectate publicatii din întreaga lume, precum și schimburi de informaţii cu alţi membri şi profesionişti din industrie.

Calitatea de membru în Clubul Presei de Turism – FIJET România este deschisă ziariştilor profesionişti din presa de turism, gastronomie şi oenologie, jurnaliştilor din radio şi televiziuni, fotografilor etc. Calitatea de membru se extinde la editori şi redactori ai publicaţiilor cu specializări conexe, autori de cărţi şi liberi profesionişti.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *