Miercuri, 8 mai 2024, ora 09.45, în Sala Montreal a

hotelului Pullman Bucharest World Trade Center (Piața Montreal nr. 10), a avut loc o

Conferință de presă susținută de liderii rtk Romania, subsidiară a rtk International, cea mai

mare asociație de turism din Germania.

Conferința a fost susținută de Dl. Thomas Boesl – Vorstand / CEO rtk International

și de Dl. Radu Colfescu – Managing Partner rtk Romania. Invitat special va fi Dl. Dan

Goicea, vicepreședinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT). În

cadrul evenimentului  am aflat ca rtk Romania nu funcționează ca un touroperator, ci ca o asociație de turism care reprezintă interesele agențiilor de turism în relația cu touroperatorii și cu furnizorii internaționali.

rtk International, este cea mai mare asociație de turism din Germania, intră în România, urmând să se concentreze pe segmentul de outgoing si o mica marja de cca 10 % se va concentra si pe Incoming.
 rtk International,  este cea mai mare asociație germană de turism, a fost fondată în anul 2003. În 2023, grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 2,3 miliarde de euro. Compania este responsabilă pentru extinderea și pe alte piețe a modelului de parteneriat rtk, implementat cu succes în Germania.

Obiectivul rtk Romania este de a pune la dispoziția agențiilor de turism și tour operatoare din România o gamă largă de servicii turistice profesionale și parteneriate cu furnizori de renume internațional.

Sunt 3.000 de agenții de turism afiliate, iar prin intrarea în România va facilita accesul la pachetele turoperatorilor din rețea, rtk International este prezent in Germania, Luxembourg, Belgia, Olanda, Austria, acum si in Romania

rtk Romania și viitoarele agenții afiliate vor dezvolta o relație de business bazată pe egalitate și respect reciproc, iar variantele de business ar fi prin  filialelor proprii, al  francizării și modelul de tip asociației, unde agențiile de turism își vor păstra propriul nume. În România, rtk international va opera ca o asociație.

Directiile de dezvoltare ale rtk romania: General Sales Agent; Colaborare/ distributie produse furnizori internationali; Infiintare Call-Center; Suport pentru activitati de marketing

 

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *